Helsingborg Pianofestival 2020 skjuter upp till 2021

Helsingborg Pianofestival 2020 skjuter upp till 2021

För att ändå få uppleva en pianokonsert på Dunkers i sommar arrangeras en förinspelad konsert via internet 28 augusti klockan 19:00.

Det blir en pianoafton med en av artisterna som skulle spela vid årets festival – Daumants Liepins. Konserten ramas in med det goda pianosamtalet, gäster och musikklipp.

Det kan vara läge för att klä sig fint och kanske tillreda en musikalisk middag. Gör din intresseanmälan redan nu via formuläret på den här sidan.

Här kommer en liten hälsning från projektledaren för festivalen, Lennart Stenkvist:

Projektledaren för festivalen, Lennart Stenkvist, säger också:
– Helsingborgs pianofestival är sedan länge en internationell företeelse. Ett självklart perspektiv för att kunna erbjuda publiken starka upplevelser. Men just det perspektivet är i år ett problem. Idag är det osäkert huruvida våra gästartister kan medverka i festivalen på grund av coronarelaterade restriktioner. Även om vi alla i Sverige vill hysa gott hopp om att det ska bli tillåtet med större folksamlingar mot slutet av sommaren, är det ändå alltför osäkert att vi kan genomföra festivalen som planerat. Vi har därför valt att skjuta på den ett år, och hoppas att alla inbokade artister kan medverka då i samma program.

Intresseanmälan till pianoafton 28 augusti

  •  
  •  
    Vi sammanställer en lista med alla intresseanmälningar. Listan tas bort efter evenemanget ägt rum. 
  • Läs om hur Helsingborgs stad hanterar personuppgifter.

In i det sista har Dunkers kulturhus närt förhoppningen att kunna genomföra Helsingborg Pianofestival 2020. Men de alltför osäkra utsikterna kring hur covid-19 kommer att styra ländernas olika in- och utreseregler gör det i praktiken omöjligt att genomföra de återstående och nödvändiga förberedelserna.

Därför skjuts festivalen upp till 2021, med starka förhoppningar om att kunna genomföra den med hela eller stora delar av årets program.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close