Helsingborg Guitar Festival 16-19 mars 2023

Helsingborg Guitar Festival 2022

Den 16-19 mars är det dags för Helsingborg Guitar Festival igen. I år gästas festivalen av några av våra mest folkkära gitarrister och internationella världsartister. För kvällskonserterna står Jojje Wadenius, som del i jazztrion GEJOMA, Anabel Montesinos, Sofia Karlsson och Jonathan Kreisberg Quartet. Under fyra dagar blir det gitarrmusik för alla smaker med kvällskonserter, lunchkonserter, masterclasses och utställare. Säkra din biljett nu.

Helsingborg Guitar Festival är den lilla festivalen med de stora ambitionerna. I år bjuder vi upp Anabel Montesinos, Jojje Wadenius i jazztrion GEJOMA, Jonathan Kreisberg Quartet, Sofia Karlsson, Johan Söllscher, Loke Risberg Trio, Rebell Gitarrkvartett och Afra Rubino på scenen för lunchkonserter, masterclasses, clinics, workshops och kvällskonserter.

Under festivalen kommer det också att finnas utställare och gitarrbyggare på plats. Gitarrbyggarna som deltar är Magnus Pfern, George Miller, Stefan Nitschke, Heikki Rousu och Johannes Kitselis. Gitarrbyggare är på plats eftermiddag den 17 mars, hela dagen den 18 mars och förmiddag den 19 mars. 

Gitarrförsäljare Carsten Gröndahl från Classical Guitar Copenhagen kommer även att vara på plats. 

Helsingborg Guitar Festival arrangeras tillsammans med Musik i Syd.

Köp biljetter här: Helsingborg Guitar Festival 2023, Ticketmaster

Fick du hjälp av informationen på sidan?