Upplevelsebås för alla sinnen i Oceanhamnen

Där hav möter land väntar två upplevelsebås med ljus och ljud, bilder och illustrationer. Båsen är till för att öka värdet av ett besök på Helsingborgs konstgjorda ö i Oceanhamnen. Här hittar du också modern arkitektur och teknologi.

Det är med dina sinnen du upplever det mesta som du har runt omkring dig. I Oceanhamnen väntar två upplevelsebås under hela H22. I det ena båset sammanvävs ljus och ljud. Ambientmusik triggas i realtid av klimat- och väderdata med hjälp av tekniken som kallas Internet of Things – en teknisk apparatur som sammankoppla via molntjänster. Stämningen av musiken som flödar ur högtalarna och ljuset som ändrar nyans och styrka, bidrar tillsammans till en mäktig audiovisuell upplevelse.

I det andra båset poängteras varvets historiska betydelse för Helsingborg. Bilder och Illustrationer i olika höjder för den äldre respektive yngre målgruppen, är försatta med sensorer. Vid beröring, triggar dessa sensorer olika ljudmiljöer från förr. Ljudet av fartyg, kranar och tåg flödar ut ur högtalarna i interaktiv samklang mellan upplevaren och upplevelsebåset. Ta chansen att prova på en upplevelse för alla sinnen.

Upplevelsebås för alla sinnen i Oceanhamnen är en del av H22 City Expo.