SH4DOW – Teater med AI i huvudrollen

Människa möter maskin i SH4DOW – en uppslukande 3D-produktion, inspirerad av HC Andersens saga ”Skuggan”. Levande skådespelare och publiken interagerar mot en artificiell intelligens, vilket ger oväntade dialoger och är inte bara en stark kulturupplevelse, utan också ett teknologiskt experiment.

Vad innebär det att känna och att vara medveten? Kan en AI uppnå detta genom att skörda en persons känslor? Kan en artificiell intelligens bli människa? Föreställningen använder maskininlärning för att undersöka den digitala förförelse som humaniserad artificiell intelligens möjliggör.

Ett utbyte mellan människa och maskin, där de humaniserade förmågorna hos AI berikas ju mer människan tappar bort sig själv i de digitala vidderna. Det är en resa in i det digitala medvetandet, där möjligheten till personligt självuttryck kämpar mot datakapitalismens mekaniserade logik.

Artisten och publiken kan kommunicera direkt med den artificiella intelligensen som kommer att svara med en humaniserad röst. Den artificiella intelligensen har tränats på ett dataset bestående av mänskliga minnen och HC Andersens sagor.

Datum och tid:

• 7 juni klockan 20:00
  • 8 juni klockan 13:00 och 19:00
  • 9 juni klockan 13:00 och 19:00
  • 10 juni klockan 13:00 och 19:00
  • 11 juni klockan 13:00 och 19:00

Längd: 1 timme

Plats: Dunkers kulturhus, Teatersalen

Fri entré, men biljett krävs. Finns att hämta i entrén på Dunkers kulturhus eller online på ticketmaster.

Ingår i H22 City Expo 30 maj-3 juli.