Så här låter vattnets musik

Hur har du föreställt dig att vattnets musik låter? Kanske låter det precis som du har trott eller så låter det helt annorlunda. Vid Helsingborgs väldiga vattentorn bjuds det på en ljud- och ljusinstallation under hela H22.

Som något hämtat från en annan värld, fast ändå i vår egen värld och närmare bestämt i Helsingborg. Den enorma siluetten gör avtryck på omgivningen. Vatteninspirerade ljudinstallationer flödar ur de strålkastarbeklädda pelarna på Helsingborgs vattentorn. Totalt handlar det om 24 olika ljudkanaler som spelar vattnets musik i syfte att framhäva färskvattnets betydelse för mänskligheten i en tid där tillgången till vatten blivit en akut fråga högst upp på mänsklighetens agenda. Installationen arbetar med kontrasterna mellan det minimalistiska, arkitektoniska uttrycket av grå betong och ett livsbringande flöde av ljus och ljud som hedrar själva livets grundförutsättning – vatten. På frågan huruvida vattnets musik låter som du trott är det något du själv får avgör när du besöker vattentornet.

Så här låter vattnets musik är en del av H22 City Expo.