Film: Minnet av ett hem

Att minnas tillbaka till första gången man flyttade. Att återuppleva minnet av vad som då var något nytt. En ny plats, en ny start, en flytt till eller ifrån något. Att i fantasin gå in och återuppleva minnena, sinnena, känslorna som hänger ihop med den platsen. Hur såg det ut, vad var texturen på väggarna, vad såg man genom fönstret? Vad kände man där, i de rummet, på den platsen?

Bild ur filmenI dansfilmen, Minnet av ett hem får vi ta del av 12 kvinnors dans om att minnas tillbaka och återuppleva sitt första egna hem i Helsingborg.

Helsingborgs kommunkoreograf Elin Hedin har arbetat med en grupp kvinnor mellan 66-90 år. De har fått gå tillbaka i minnet och återuppleva deras första egna boende i Helsingborg. De har fått dansa, skriva, koreografera och fantisera om första gången de flyttade hemifrån. Historierna som har kommit fram är en gömd liten Helsingborgskatt.

Elin Hedin arbetar som dansare, koreograf och pedagog. Hon är utbildad vid Balettakademien i Stockholm och har sedan 2011 frilansat och arbetat brett med dans. Hon har medverkat i föreställningar vid Kungliga Operan, Dublin Dance Festival och Estrad Norr mm. Hon har turnérat med många av Sveriges ledande koreografer för en ung publik. Under 21/22 arbetar hon som kommunkoreograf i Helsingborg. Hennes huvudprojekt är då att tillsammans med filmaren Jonathan Heinius skapa dansfilmer med invånare i staden.

Visas lördag 30 april klockan 14:00, 14:10, 14:20 under firandet av Dunkers kulturhus 20 år och under H22 City Expo 30 maj till 3 juli.

Plats: Utanför utställningshall 1, plan 3.

Längd: Tre minuter.

Premiärvisning av filmen på Röda kvarn 19 april klockan 19:00-20:00

Vi bjuder på alkoholfritt bubbel och lite lättare tilltugg. Under kvällen kommer vi också få höra Elin Hedins tankar kring skapandet av filmen och reflektioner från de medverkande.

Plats: Biograf Röda kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg

Fri entré. Bokning: matilda.dahl@helsingborg.se

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?