Malmö Opera på Lastbil – Det stora oväsendet 3 juni

Opera från en lastbil, häxjakt, spetälska och cancelkultur? Gör dig redo för en vindlande kulturupplevelse när Malmö Opera gästar H22 City Expo med Det stora oväsendet, en svart komedi om 1600-talets masshysteri där människor pekade ut varandra som häxor för att skydda sig själva – lite som dåtidens cancelkultur.

Välkommen till urpremiären av Det stora oväsendet, en svart komedi om 1600-talets masshysteri där människor pekade ut varandra som häxor för att skydda sig själva från kyrkans dom. Till tonerna av Vivaldi, Händel och Rameau med flera, bjuds du på en resa i tiden. Möt skådespelerskorna Märet och Hedin som slår upp luckorna till sin teatervagn på stadens torg. De ska spela en pjäs om den plikttrogna riddaren Ruggiero som tappar sans och vett när han träffar den förföriska och trolldomskunniga Alcina. Men pjäsen blir ständigt avbruten av olika personer som stör och lägger sig i. Spetälska Sill-Maja för oväsen, hovsångerskan Franziska försöker stjäla rampljuset och stadens lokala häxjägare Pastor Hornaeus försöker avbryta detta satans påfund och helst hitta en häxa att ställa inför rätta.

Situationen blir allt mer ansträngd och det dröjer inte länge förrän häxanklagelserna viner kors och tvärs över torget. Det stora oväsendet skonar ingen och snart nog sitter alla i klistret. Tänk den som hade haft lite äkta trollkraft ändå…

Malmö Opera gör för femte året i rad sin lastbilsturné för att spela opera på Skånes gator och torg.

Det stora oväsendet stannar till i Helsingborg och Drottninghög 3 juni. Exakt tid och plats ej klart.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?