När Ai:n tar över 9 juni

En konferens om människliga skapandet VS kreativ Artificiell intelligens. Välkommen till en eftermiddag av spännande diskussioner, samtal och frågeställningar där vi vrider och vänder på begreppet artificiell intelligens kopplat till konsten.

Har människa spelat ut sin roll nu när AI:n börja blir så pass skarp att de själva kan improvisera och skapa konst? Finns det en gräns och skillnader mellan det som exklusivt mänskligt och för vad ett datorprogram skapat att efterlikna människors naturliga intelligens kan skapa och göra?

AI har under åren förändrat konsten och berikar människors dagliga upplevelser, bevarar kultur och gör konst mer tillgänglig för de som inte kan besöka ett galleri eller en historisk plats på egen hand. AI är och har också blivit en stark kreativ kraft som kan komponera musik, skriva romaner och måla bilder. Men den är inte mänsklig – eller är den? Och spelar det någon roll? Dyk in i en aktuell och filosofisk diskussion om AI och konsten med oss.

• 12:30–13:00 Incheckning/ förmingel, Utsikten
  • 13.00–14.00 Föreställning, Sh4dow, Teatersalen
  • 13:00–13:30 Föredrag: Jonas Lund
  • 13:30–14:00 Föredrag: Heath Bunting
  • 14:00–14:45 Samtal: Hanna Schedin Carter, Martin Schibli, Heath Bunting & CEO Northlink
  • 14:45–15:10 Föredrag: Hussain Currybhoy
  • 15:10-15:40 Paus – kaffe & kaka
  • 15:40–16:20 Föredrag: Cecilie Wagner Falkenstrøm
  • 16:20–17:00 Föredrag: Spela Petric
  • 18:00–18:30 Artist Talk: Carl Emil Carlsen (3D visual Artist), Yann Coppier (3D soundartist), Cecilie Waagner Falkenstrøm (Ai programmer), Emilie Rasmussen (Actor) og Mikael Fock (Writer and director)
  • 19:00–20:00 Föreställning, Sh4dow, Teatersalen

Datum: 9 juni

Plats: Konsertsalen

Fri entré, men biljett behövs. Hämtas i entrén på Dunkers kulturhus och online via ticketmaster. Vid eventuella frågor kontakta Dunkers Kulturhus entré på 042-107400.

Ingår i H22 City Expo 30 maj-3 juli.