Från Ax till Limpa – Daniel Segerberg

Hur hamnade ett vetefält ute på en pir, mitt i staden? Svaret hittar du i konstprojektet Från Ax till Limpa av konstnären Daniel Segerberg. Verket lyfter frågor om förlorad åkermark till följd av städers expansion, genom att fysiskt återföra åkermark till staden – och utgör samtidigt ett cirkulärt medskapande när vetet skördas och blir till öl eller pizzadeg hos lokala aktörer.

Daniel Segerberg är en av Sveriges mest erfarna konstnärer när det gäller att skapa hela utställningar eller större verk och projekt genom att involvera medborgare och samtidigt nå en konstnärlig verkshöjd. Förutom aspekter av social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet samt medborgare involvering finns andra perspektiv på verket Från Ax till Limpa. Ett av de främsta är just det omvända återtaget i att konstnären ger tillbaka åkermark – det som ofta går förlorat när städer expanderar.

Verket består av att så och odla ett vetefält ute på Pixlapiren. Därefter kommer vetet att skördas och följaktligen användas till ett eller flera medskapande och cirkulära alternativ – som till exempel att ett lokalt microbryggeri brygger öl eller att man tillsammans med boende bygger en pizzaugn där vetet används till pizzadegen. Projektet är cirkulärt, framtidsorienterat och uppmuntrar till medborgare involvering.

När: Mars till september. Vetefältet står i all sin prakt under hela H22 City Expo.

Plats: Pixlapiren, Oceanhamnen

Information på H22 City Expos webbplats.

Besök utställningen

Visas mars till september. Vetefältet står i all sin prakt under hela H22 City Expo.

Plats: Pixlapiren, Oceanhamnen

Fri entré.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close