Viktoria Tolstoy och Vivian Buczek med Claes Crona trio

30 september 2023, 14:00 - 16:00

30 sep
Viktoria Tolstoy och Vivian Buczek med Claes Crona trio

Viktoria Tolstoy och Vivian Buczek är idag två av Sveriges främsta jazzsångerskor. De möttes för tio år sedan och fann varandra direkt i humorn, musiken och vänskapen. Nu får de äntligen tillfället att sjunga tillsammans. Vivian och Viktoria är båda bosatta i Malmö där de umgås regelbundet som nära och goda vänner vid sidan om musiken. Viktoria ursprungligen från Uppsala och Vivian från Malmö.

Det mest utmärkande och gemensamma för Vivian och Viktoria är att de båda dynamiska och färgstarka sångerskorna besitter en enastående bredd och känsla för jazzens idiom oavsett vilken stil, tempo eller dynamik de slänger sig in i. Med bluesen, soulen och swingen som huvudsakliga grundpelare. Två naturliga begåvningar som tar plats på scen och publiken med storm.

Claes Crona har spelat och turnerat med väldigt många internationella och svenska musiker under många år. Putte Wickman, Arne Domnérus,”Toots” Thielemans Lill Lindfors, Svante Thuresson, Benny Goodman, Harry “Sweets” Edison, Stan Getz, Scott Hamilton, Stacey Kent, Veronica Swift, Anita O´day, Abbey Lincoln med flera. Claes med trio har gjort ett stort antal CD- och LP-skivor med flera av de uppräknade artisterna. Senast med Svante Thuresson (FOUR), Scott Hamilton (AMERICAN STANDARDS) och tidigare med Viktoria och Vivian.

När: 30 september 2023
Plats: Konsertsalen, Dunkers kulturhus
Pris: 340 kronor

Viktoria Tolstoy och Vivian Buczek med Claes Crona trio

  • 30 september 2023, 14:00 - 16:00
  • Längd: 2 timmar

Plats

Dunkers Kulturhus, Dunkers kulturhus, Konsertsalen
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta