Vernissage: Trine Søndergaard WORKS

Danska fotografen Trine Søndergaard är aktuell med sina första separatutställning på museum i Sverige. Den nya utställningen handlar om minnes landskap och speglingar, tysta inre rum och kvinnors arbete och roller genom historien.

Ett bärande tema i Trine Søndergaards konstnärskap är synen och blicken. Det är också den huvudsakliga arbetsmetoden i de flesta av hennes många projekt. Hon använder sig utav en cirkulär bildmässig poetik, där motiv och fraser går igen från tidigare arbeten och skapar sambandsfulla förbindelser. Det sker i både en reflekterad och lekfull anda, i en balans mellan precision och spontanitet, mellan det planerade och det slumpmässiga.

Trine Søndergaard WORKS visas på Dunkers kulturhus 5 december 2020 – 14 mars 2021.

Fri entré till vernissage.

Den 4 december 2020 kl. 18:00