Vernissage: Med känsla för grönt – en utställning i Fredriksdals anda

I utställningen är det konsten som får berätta om arbetet på Fredriksdal museer och trädgårdar med fokus på det ekologiska samspelet där växter, djur så väl som människor spelar en viktig roll.

Fredriksdal museer och trädgårdar är en plats mitt i staden där du kan umgås och upptäcka naturen. Ett friluftsmuseum och en botanisk trädgård där det pågår bevarandearbete, med insamling, uppfödning och skötsel av växter och djur för att både bevara och skapa biologisk mångfald och inspirera till ett hållbart ekologiskt system.

Genom olika uttryck av samtidskonst, äldre landskapsmåleri och naturhistoriska föremål vill vi skapa nyfikenhet såväl som nya perspektiv och upplevelser av vad Fredriksdal museer och trädgårdar och hållbar utveckling kan vara.

Invigning 14:30

  • Gitarrist Christofer Malmström framför ”Humlans flykt”
  • Dunkers verksamhetschef Gunilla Lewerentz hälsar välkommen
  • Fredriksdal museer och trädgårdars chef Therese Kruse introducerar utställningen
  • Widar Narvelo, kommunekolog i Helsingborg, invigningstalar

Med känsla för grönt – en utställning i Fredriksdals anda visas på Dunkers kulturhus 15 december 2018 – 1 september 2019.

Fri entré till vernissagen.

Plats: Utställningshall 2

Evenemanget äger rum:
Den 15 december 2018 kl. 14:00

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close