Trasslet – en workshop om känslor

Vi har länge beskrivit människor som känner mycket känslor, som är utåtagerande och pendlande i känslostämning, för sjuka, galna och instabila. Men vad är mest sjukt egentligen? Att känna det som känns eller att inte känna alls? Att vara mottaglig eller att vara avstängd?

Säg det – Sen gör det är ett folkbildande kulturprojekt med fokus på känslouttryck genom kreativitet. Projektet vill utmana känslonormer och uppmuntra till ett större känsloutrymme runt omkring oss. I skolan, på arbetsplatsen, i föreningen, i umgängeskretsen. Genom kreativt skapande och utforskade vill de vända myten om att känslor är ett tecken på svaghet och uppmuntrar istället förmågan till att kunna göra något vackert och användbart med dem.

Detta är en workshop som utmanar deltagarna att utforska känslor på ett fysiskt plan. Hur rör sig oro? Vilken färg har depression? Hur låter ångest? Vi jobbar i två timmar med att visualisera känslor och att våga prata om det som är svårt. Vi jobbar i grupp och går igenom våra grundkänslor.

Workshopen är kostnadsfri och sluten.

Anmälan görs till susannah.young@helsingborg.se, 0732-315347

Den 18 mars 2019 kl. 16:00