Tänka tillsammans – filosofiworkshop

17 november 2022, 17:15 - 18:15

17 nov
Tänka tillsammans – filosofiworkshop

I den här workshopen utforskar vi den kreativa processen att tänka tillsammans genom att uppleva den med hjälp av enkla och roliga övningar som syftar till att öppna nya tankar, färdigheter och attityder. I en tillåtande, säker miljö övas kreativitet och samarbetsförmåga på ett lättsamt och lekfullt sätt. Att tänka tillsammans och interagera med varandra kan öppna upp och inspirera till nya handlings- och tankebanor. De mer abstrakta inslagen i workshopen kombineras med praktiska och fysiska övningar, inspirerade av tekniker från improvisationsteater, vilket gör att vi kan reflektera över normer och beteenden som är inbäddade i samhället och psykologin.

För alla intresserade. Inga förkunskaper krävs. Fri entré. Biljett behövs, köp i entrén på Dunkers kulturhus eller via Helsingborgs kulturbutik.

Plats: Atriet

Ingår i Världsfilosofidagen 17 november klockan 16:00–19:45.
World Philosophy Day instiftades av Unesco 2004 för att erkänna vikten av filosofiskt tänkande och dialog i demokratiska samhällen. Denna dag kommer att innehålla lekfulla workshops på temat att tänka tillsammans samt möjligheten att lyssna på tänkare som för dialog (på svenska) om en filosofisk fråga i inspelningen av det nationella radioprogrammet Filosofiska Rummet. Det är fri entré till samtliga programpunkter.

Medverkande:

Tulsa Jansson
Tulsa Jansson är författare och filosofisk praktiker. Hon leder filosofiska dialoger med båda organisationer som statliga myndigheter, kommersiella företag och med allmänheten. Som intern filosof på Dunkers kulturhus är hon engagerad i att föra filosofisk dialog på gatan för att möta det existentiella behovet bland människor att fundera över de stora frågorna. Hon tränar också upp människors förmåga att tänka och resonera tillsammans. I sina föredrag och workshops använder hon en filosofs verktygslåda för att inspirera mod, nyfikenhet och samarbete samtidigt som hon upplever kraften i dialog i frågegemenskaper.
Läs mer om Tulsa: www.philosophyatwork.com

Noha Mousbah
Facilitator och tränare. Noha Mousbah brinner för att skapa mer mänskliga och hållbara arbetsplatser genom att hjälpa team och individer att göra kraftfulla, långsiktiga transformationer. Hon driver sitt eget företag, Enlantern, där syftet är att tillhandahålla utbildningar och evenemang som är lärorika, kraftfulla och roliga. Hon bygger sin kunskap på sin långa erfarenhet från ledarskap, rådgivning och facilitering. Noha har arbetat på Handels- och investeringsrådet (Näringslivet), inom nyckelkundsförsäljning på Maersk Line, som skådespelare, lärare och facilitator på Stockholms Improvisationsteater och som lärare på Stockholms universitet.
Läs mer om Noha: www.enlantern.com

 

Tänka tillsammans – filosofiworkshop

  • 17 november 2022, 17:15 - 18:15
  • Längd: 1 timme

Arrangör

Dunkers kulturhus