Superstjärnan Anders Zorn och Afternoon Tea med Carl–Johan Olsson

Anders Zorn är en av Sveriges mest kända och älskade konstnärer. Han hade vad vi idag skulle kalla en exceptionell karriär – hur mycket var tack vare entreprenören och det personliga varumärket Zorn och hur mycket var det hans konstnärliga begåvning och tekniska skicklighet? Följ hans resa tillsammans med Carl-Johan Olsson som arbetat med den kommande utställningen om Anders Zorn på Nationalmuseum.

Från barndomens Mora tog han sig ut i världen och in i makteliten och näringslivet i såväl Europa som USA. Vid sin död var han en av Sveriges mest förmögna personer. Hur gjorde han egentligen för att lyckas?

Efter föredraget ingår Afternoon Tea och mingel i Atriet.

Carl-Johan Olsson är intendent för 1800-talets bildkonst på Nationalmuseum. Han är också känd som konstkunnig i det vinnande laget i SVT:s Kontrapunkt. 2017 var han en av curatorerna till den stora utställningen om Anders Zorn i Paris, som valdes till årets utställning av tidningen Le Parisien.

Entré: 200 kronor (utställningsentré, föredrag + Afternoon Tea), med kulturkortet 170 kronor. Biljettsläpp 26 augusti.

Max 40 platser. Föredrag i Konsertsalen. Afternoon Tea och mingel i Atriet, plan 1.

Samarbetspartners: Nationalmuseum, Stockholm

Den 18 oktober 2020 kl. 14:00