Stick ut! – Föreläsning

Att vara utomhus hjälper oss att må bättre, både när vi arbetar och på fritiden. Och många av oss kan vistas mer utomhus än vi faktiskt brukar. I takt med att allt fler bor i städer har det aldrig förr varit så många människor som levt så separerade från naturen. Men det är fullt möjligt att ta med en hel del kontorsarbete ut utomhus – och det kan ge flera olika positiva effekter på hur vi känner oss och fungerar. Att vistas utomhus minskar inte bara stressen, det kan också ge bättre hälsa, stärkt koncentrationsförmåga, kreativitet och lärande.

Med enkla medel som finns till hands kan var och en av oss må bättre och förebygga sjukdomar. Det här evenemanget är del av en serie föreläsningar hösten 2019 som handlar om psykisk hälsa arrangerade av Folkuniversitetet.

Föreläsare är Charlotte Petersson, licentiand inom Urbana studier, som undervisar sedan flera år tillbaka inom Ledarskap och organisation vid Malmö universitet. Hon har genomfört forskningsstudien ”Stick Ut!” om utevistelsens betydelse för att vi ska fungera och må bra.

Plats: Konsertsalen

Entré: 145 kronor, Kulturkortet 120 kronor, köp biljett via ticketmaster eller Folkuniversitetet.

Köp biljetter

Den 15 oktober 2019 kl. 18:00