sounds like: Halvcirkel

Halvcirkel är en progressiv stråkkvartett som i huvudsak arbetar innanför områdena minimalistisk och nyskriven klassisk musik i experimenterande format. Tillsammans utforskar de ljudbilden och framställningen av klassiska kompositioner genom improvisation, nytänkande programsammansättning och experimenterande format. De skapar ett universum där spontanitet möter komponerad musik och där hantverket möter kreativitet för att utmana bilden av vad en stråkkvartett kan vara och låta.

Konsertens program består av minimalism, indisk mystik, dansanta rytmer och ett verk baserat på kärleksdikt inspirerad av den antika, grekiska poeten Sappho, där varje ord i dikten har sitt unika musikaliska universum.

Längd: 90 minuter utan paus. Servering i bistron under konserten.

Plats: Dunkers bar och matsalar Bistron

Entré: 180 kronor, Kulturkortet och student 140 kronor, medlem i Helsingborgs Kammarmusikförening 80 kronor. Köp biljett direkt via ticketmaster eller i Dunkers reception. Biljettsläpp 14 december 10:00.

Konsertserien sounds like lämnar den klassiska musiken bakom sig och fokuserar på ny musik som producerats under senare delen av 1900-talet. Musiken upplevs i husets olika rum och under våren har turen kommit till rörelsens möjlighet kombinerat med musik och mat. Sounds like arrangeras i samarbete med Musik i Syd.

Köp biljetter

Den 11 april 2020 kl. 16:00