sounds like: Grains – en dansad musikföreställning

Tre uttryck möts på scenen under 60 minuter. Det blir dundrande rytmer, elektroniska klanger och ekon från en tid när allt började. Under en intensiv timme samexisterar och samspelar flamencodans, kontrabasflöjt och elektronisk musik i en tätt sammanflätad polyfoni som genomsyras av tanken att genom oväntade möten skapas rum vi tidigare inte varit i.

Grains består av tre artister som var och en är upphovsperson för sin stämma. Sofia Castro med flamencoskor, Anna Petrini spelar kontrabasflöjt och Mattias Petersson blippar fram ljud via elektroniska instrument. Var går gränsen mellan dans och musik?

Längd: 90 minuter utan paus. Servering innan konsert i anslutning till lokalen.

Plats: Teatersalen

Entré: 180 kronor, Kulturkortet och student 140 kronor, medlem i Helsingborgs Kammarmusikförening 80 kronor. Köp biljett direkt via ticketmaster eller i Dunkers reception. Biljettsläpp 14 december 10:00.

Konsertserien sounds like lämnar den klassiska musiken bakom sig och fokuserar på ny musik som producerats under senare delen av 1900-talet. Musiken upplevs i husets olika rum och under våren har turen kommit till rörelsens möjlighet kombinerat med musik och mat. Sounds like arrangeras i samarbete med Musik i Syd.

Köp biljetter

Den 14 mars 2020 kl. 16:00