Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

sounds like: essens:1

Detta är vårens sista tillfälle för konsertserien sounds like. Med sounds like belyser vi den nutida musiken och låter den få den plats den förtjänar. Konsertserien tar tillvara den höga internationella nivå som Sverige och andra länder har på nutida kompositörer och de artister som specialiserar sig på denna musik.essens:1 är en duo med Ian Peaston på elfiol och Per Johansson på elklarinett. Genom att koppla upp sina klassiska instrument till datorer och styra effekter med hjälp av sina pedaler loopar de ihop tusentals fantastiska ljud från ett hisnande urval av genrer – och allt sker helt och hållet live!

Genom deras nyskapande kombination av pop-, folk-, film-, klassisk och nyskriven musik – bland annat av nutida svenska tonsättare Tobias Broström och Johan Ullén – får lyssnare i alla åldrar njuta av essensen av bra musik oavsett genre. 

Konserten ingår i en serie om fyra i ett samarbete kring nutida musik med Musik i Syd och Helsingborg Kammarmusikförening. Projektet har fått namnet sounds like och kommer att presenteras i sin helhet under senare delen av sommaren.

Ingår i #FST100 – Tonsättarweekend 13 och 14 april. År 2018 firar Föreningen Svenska Tonsättare 100 år. Det firas på Dunkers Kulturhus med en manifestation för konstmusiken. Vi bjuder på musikframträdanden av essens:1, The Riot Ensemble och Musica Vitae, workshops och seminarier.

Plats: Teatersalen

Entré: 180 kronor, 140 kronor med Kulturkort, medlem i Helsingborgs Kammarmusikförening, student.

Samarrangemang med Musik i Syd och Helsingborgs Kammarmusikförening

Barservering innan och i paus.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se/wp. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close