Sophie Zelmani

Få artister kan förena det avskalat vackra med en brännande intensitet som sångerskan och låtskriverskan Sophie Zelmani. Med enkla medel har hon hänfört sina beundrare med musik som når långt in under huden.

I våras släppte hon sitt nya album Sunrise. Titeln är hämtad från albumets nyckelspår och har vuxit fram i intimt samarbete mellan Sophie och gitarristen, producenten och arrangören Lars Halapi. Sophie är en mästare på att göra melankolisk musik men på senaste albumet låter hon även ljuset komma in, musiken är som skräddarsydd för en tidig söndagsmorgon.

Ett skandinaviskt vemod i viskningar, cello och akustisk gitarr. Hennes artisteri baseras på beständighet snarare än förnyelse, men på senaste plattan finns ett nytt temperament i musiken och den når en ny dimension.

Konserten ingår i höstens serie av ”Dunkers Big 5”, som ger publiken chansen att komma kända artister nära.

Mer info: sophie-zelmani.com

Plats: Konsertsalen, Dunkers kulturhus

Längd: 90 minuter, utan paus

Entré: 350 kronor, 295 kronor med kulturkort och student. Köp biljett direkt via ticketmaster.se eller i Dunkers biljettcentral.

Köp biljetter

Den 6 december 2019 kl. 19:00