16 april 2023, 15:00 - 15:45

Söndagsscen: Ring, ring! med Teater 23

Zaras föräldrar har fullt upp med sig själva. De har aldrig tid att laga mat eller läsa läxor och sent om kvällarna spelar de så hög musik att det är omöjligt att sova. Då ringer Zara till Zippo på Barnens Hjälptelefon. Han är den enda som tröstar och läser högt för henne tills hon somnar. Det här är en historia om ett av alla de barn som lever med föräldrar som inte förmår att vara föräldrar. För barn från sex år.

När Zaras bästa kompis fyller år blir livet lite extra kämpigt. Hon har inga pengar till en present, föräldrarna lyssnar inte och Zippo kan inte göra något. Men när hennes granne en dag ger henne hundra kronor för att få hjälp med att handla ställs hon inför ett svårt val …

Under julen 2020 ökade samtalen till Bris med nästan 40 procent jämfört med samma period året innan. Det inspirerade dramatikern Sofia Fredén att skriva en pjäs som med både allvar och humor berättar om vikten av att våga be om hjälp.

Föreställningen är skapad av Teater 23, en av Sveriges äldsta fria teatrar. Sedan 2009 gör de bara teater för barn och unga. De försöker hela tiden att förnya sig och göra spännande och engagerande teater. Ofta spelar de nyskrivna pjäser och letar efter nya personer och organisationer att samarbeta med eller nya sätt att jobba på. Varje år spelar de för cirka 16 000 barn och unga.

• 16 april 2023, 15:00 - 15:45
  • Längd: 45 minuter