Söndagsscen: HUD med Kroppsklubben

9 oktober 2022, 15:00 - 15:45

9 okt
Söndagsscen: HUD med Kroppsklubben

HUD är en dansföreställning där vi tar oss an kroppens största organ, huden. Föreställningen slår ett slag för den fysiska närheten och rätten till att själv bestämma när en vill vara nära eller lång ifrån. Ålder: från 6 år.

Utifrån en segdragen känsla av distans inför den egna och andras kroppar till följd av coronaviruset uppmärksammar Kroppsklubben hudens betydelse i relation till kroppskontakt och beröring. Vi närmar oss varandra och huden på ett tryggt och lekfullt sätt. Publiken får möjlighet att rikta sitt fokus och sin upplevelse till huden och därigenom uppleva sin egen kropp, andras kroppar och sin omgivning på ett nytt sätt. Hur känns det att vara nära, hur känns det att vara långt ifrån? Hur känns en gnugg? Kan huden vara hungrig och kan huden vara mätt? Vad skulle huden kunna säga om den hade en röst?

Kroppsklubben är en fri grupp som arbetar med dans och scenkonst för barn och unga och har sin bas i Malmö. De vänder och vrider på kroppen genom rörelse för att uppleva den ur olika perspektiv. Med pepp, omtanke, kärlek och humor tar de sig an delar av kroppen som ofta betraktas som pinsamma, tabu-belagda eller som har hamnat i skymundan. alla barn som lämnar HUD ska känna sig tryggare, säkrare, varmare och närmre sin egen och andras hud.

Läs mer om föreställningen: www.kroppsklubben.se/hud

Datum och tid: 9 oktober klockan 15:00

Längd: 45 minuter

Ålder: familjeföreställning, från 6 år

Plats: Teatersalen

Entré: 60 kronor. Biljetter säljs i entrén på Dunkers kulturhus samt online via ticketmaster.se. Biljettsläpp 3 september klockan 10:00.

Söndagsscen: HUD med Kroppsklubben

  • 9 oktober 2022, 15:00 - 15:45
  • Längd: 45 minuter

Pris

  • Standard: 60 kr

Arrangör

Dunkers kulturhus