Söllscher och Bergström – klassisk gitarr

Ett möte mellan två mästare i klassisk gitarr. Den här kvällskonserten bjuder på allt från Bach till Birger Sjöberg och The Beatles.

Ingen har betytt lika mycket för den klassiska gitarren i Sverige som Göran Söllscher. Han tillhör den allra yppersta eliten av klassiska gitarrister i världen. Han har turnerat jorden runt och samarbetat med många av världens ledande solister. Dessutom har han fått ett stort antal soloverk och konserter tillägnade sig. 2020 blev han invald i Guitar Foundation of America’s Hall of Fame, något som är mycket få gitarrsolister förunnat.

Mats Bergström är ett aktat namn i musikkretsar långt utanför Sveriges gränser. Efter sin debutkonsert i självaste Wigmore Hall i London och gitarrstudier vid anrika Juilliard School i New York har Mats spelat och samverkat med artister som Anne Sofie von Otter, Steve Reich, Malena Ernman och Georg Riedel samt med topporkestrar som Mahler Chamber Orchestra och London Sinfonietta.

Entré: 350 kronor, med Kulturkortet 295 kronor, med studentrabatt 220 kronor. Köp biljett online via Ticketmaster eller i entrén på Dunkers kulturhus.

Plats: Konsertsalen

Längd: 2 timmar inklusive paus på 20 minuter

Ingår i Helsingborg Guitar Festival 2022 18–20 mars
Med Helsingborg pianofestival som förebild bjuder Dunkers kulturhus och Musik i Syd in till Helsingborg Guitar Festival 2022 18–20 mars. Det är en liten festival med stora ambitioner och med musik för alla smaker. Festivalen kommer att gästas av gitarrister på elitnivå inom en mängd olika stilar. Läs mer om Helsingborg Guitar Festival 2022.

Köp biljetter

Den 19 mars 2022 kl. 18:00