Skuggsyskon med Östra Teatern

Pjäsen uppmärksammar syskon till människor med funktionsnedsättningar. Två män och en kvinna är uppväxta i familjer där det fötts ett annorlunda barn, ett barn med en funktionsnedsättning. Vem stöttade dem och förstod vad de tvingades offra? Inte tilläts vara barn utan blev vuxna alldeles för tidigt. Kärleken och beskyddarinstinkten var stark. Men också de tabubelagda skuldkänslorna. Östra Teatern låter syskonen träda fram ur skuggorna.

Syskon är en anhöriggrupp som syns ganska lite i den offentliga debatten, där många lever med tankar och känslor som de upplever som tabu och som har präglat hela deras vuxenliv. Finns det gemensamma upplevelser hos den här gruppen? Vad kan man tänka på som t ex förälder, skolpersonal, psykolog, handläggare eller arbetsgivare? Ställer man rätt frågor? Och hur stöttar man på bäst sätt?

Arrangör: Anhörigstöd Helsingborg

Plats: Teatersalen

Fri entré. Biljett hämtas i entrén på Dunkers kulturhus eller via Helsingborgs kulturbutik.

Köp biljetter

Den 9 september 2021 kl. 18:00