25 augusti 2022, 21:30 - 22:00

25 aug
Skateboardfilm ackompanjerat av levande pianomusik

Smörgåsboard Skate Film Festival gör pop-up vid Dunkers Kulturhus. I ett samarbete med Helsingborgs Pianofestival kommer pianisten Caroline Leander att tonsätta och framföra live soundtrack till skateboardfilm.

Caroline Leander
Pianist, sångerska, kompositör och textförfattare bosatt i Malmö. Pianot är hennes äldsta vän och i sällskap med det har hon allt sedan 80-talet spelat på alla upptänkliga ställen, från festivaler runt om i Europa till en liten ostaffär i Höganäs. Färg, form och improvisation är ledorden när hon gör sin musik, både som soloartist och i mötet med andra musiker. Hennes texter och melodier tycks huggna i ett stycke, där rösten och pianot utgör den röda tråden i sånger om både samhörighet och utanförskap. En kombination av starkt personligt uttryck och musikalisk fingertoppskänsla. Hon skriver både textbaserad och instrumental musik och spelar allt i från solokonserter, i duo och triosammanhang till större konstellationer, med repertoar på svenska, danska, engelska och franska.

Ett samarbete mellan Helsingborg pianofestival, Smörgåsboard Film Festival och Spektra.

Ingår i Helsingborg pianofestival 25–29 augusti 2022.

Smörgåsboard skate film festival – An international film festival bringing you unexpected and personal stories from the skateboard community. Läs mer https://smorgasboard.se/

Datum och tid: Torsdag 25 augusti klockan 21:30-22:00

Plats: Skateboardrampen, bakom Dunkers kulturhus vid Kvickbron