29 oktober 2022, 16:00 - 19:00

Sandy Brechin Trio – skotsk dansworkshop och konsert

Prova på att danska skots folkdans. Den kände dansmästaren och dragspelaren Sandy Brechin lär ut traditionell skotsk pardans och toppar kvällen med en skön konsert tillsammans med Jimmy Johansson och Christopher Andersson Bång. Begränsat antal platser till workshopen.

Sandy Brechin lär ut traditionell skotsk pardans där dansarna är ordnade i en cirkel av par, och även ett set dance, som vanligtvis innebär grupper om sex, åtta, eller ibland fler dansare. Båda är vanliga danser som man sannolikt skulle uppleva på en skotsk Ceilidh Dance. Workshopen börjar med att Sandy Brechin visar dansarna några grundläggande rörelser som används i många ceilidh-danser. När alla har värmt upp och har bemästrat grunderna, kommer Sandy att gå igenom turerna i varje dans tills dansarna är bekväma med rutinerna. Det hela avslutas med dansarna visar upp vad de har lärt sig.

Efter workshopen är det konsert med bandet. På en konsert med The Sandy Brechin Trio kan du förvänta dig att få höra traditionella låtar och nygjorda bitar komponerade av Sandy och Jimmy som ackompanjeras av Christophers mäktiga basgångar. Melodi och stämma som växlar mellan dragspel och fiol ger en nordisk klang till den skotska musiken och en fläskig mättnad med maltig eftersmak till de svenska styckena. Allt detta ramas in av Sandy, som allt som oftast illustrerar musiken med en föregående historia framfört med en underfundig ton och som på den ljuvaste skotska dialekt kittlar publiken till kaskader av skratt … speciellt om de förstår vad han säger.

Den nyligen släppta plattan, Polecatse & Dead Cats, har fått stor uppskattning bland folkmusikpubliken världen över. Skivan har fått fina recensioner och den har bland annat spelats på BBC Radio Scotland.

Medverkande:
Sandy Brechin: dragspel och sång
Jimmy Johansson: fiol
Christopher Andersson Bång: kontrabas

Datum och tid: 29 oktober workshop klockan 16:00–17:00, konsert 18:00–19:00

Plats: Teatersalen

Entré workshop och konsert: 290 kronor, 240 kronor med Kulturkortet och 220 kronor för studerande

Entré konsert: 220 kronor, 180 kronor med Kulturkortet och för studerande

Biljetter säljs i entrén på Dunkers kulturhus samt online via ticketmaster.se. Biljettsläpp 3 september klockan 10:00.

• 29 oktober 2022, 16:00 - 19:00
  • Längd: 3 timmar