Samtal på Dunkers: Mikael Olsson Al Safandi samtalar med Betlehem Isaak

Betlehem Isaak är född i Eritrea och har studerat statskunskap vid Lunds universitet. Hon har varit krönikör för GT och 2020 släpptes hennes bok, Mitt liv utan dig. Boken är en personlig berättelse som bygger på Betlehems historia, minnen och upplevelser från sin uppväxt. Självbiografin ligger även till grund för pjäsen Jag är Betlehem Dawit Isaak.

I år har det gått 20 år sedan journalisten Dawit Isaak fängslades. Betlehem Isaak har engagerat sig starkt i sin pappas fall och är övertygad om att han fortfarande lever. Betlehem är också mycket engagerad i frågor som rör mänskliga rättigheter med fokus på jämlikhet och rasism.

Det här samtalet är en del av arrangemanget kopplat till utställningen Yttrandefrihetens gränser, som visas på Dunkers kulturhus fram till och med 7 november. Utställningen har fri entré och är producerad av Forum för levande historia.

Kort fakta om samtalsledaren: Mikael Olsson Al Safandi har arbetat som programledare och radio-, tv- och filmproducent. Han har också varit programdirektör på SVT. På senare tid har Mikael drivit communityverksamhet med media, film och teater i fokus. Han är just nu verksam med eget skrivande, både sakprosa och skönlitteratur, samt verkar som moderator och frilansande skribent.

Samarbetspartners: Föreningen Norden och Killbergs bokhandel

Plats: Konsertsalen

Entré: 230 kronor, Kulturkort/studerande 170 kronor, Föreningen Norden 150 kronor. Köp biljett i entrén på Dunkers kulturhus eller direkt via Ticketmaster.

Samtal på Dunkers är sedan 12 år ett väletablerat event på Dunkers kulturhus som under åren har gästats av många kulturpersoner, samhällsdebattörer och opinionsbildare. Samtal på Dunkers är ett personligt möte som tar utgångspunkt i gästens person och värv. Dessa samtal är populära och uppskattade av en kunnig och nyfiken publik. Vi välkomnar alla som vill veta lite mer om stort och smått i det nära samtalets form.

Köp biljetter

Evenemanget äger rum:
Den 7 november 2021 kl. 14:00

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close