11 mars 2023, 14:00 - 15:30

Biljett

170 kronor med Kulturkortet. 150 kronor för medlemmar i Föreningen Norden.

Köp biljett

Mian Lodalen

Mian Lodalen är autodidakten med vass penna och varmt hjärta som skrivit ett tjugotal romaner, barnböcker och faktaböcker. Hon har också medverkat i en rad uppmärksammade antologier och intervjuböcker. Hennes böcker har prisbelönats och översatts till andra språk. Mian har en bakgrund som alltifrån lokalvårdare till glassbilsförsäljare och har flerårig erfarenhet som journalist och redaktör på bland annat Arbetaren och gaytidningen Reporter.

Vid sidan av författandet arbetar Mian som föreläsare och skriver regelbundet krönikor i bland annat tidningen QX. Sedan 1980-talet har Mian varit djupt engagerad i feminism, hbtqi+ – och djurrättsfrågor, vilket också återkommer som tema i flera av hennes verk.

Under 2020 kom första delen i Mian Lodalens historiska romansvit med verklighetsbaserade berättelser om samkönad kärlek i Stockholm under olika decennier av 1900-talet ut. Boken heter Lisa och Lilly: en sann kärlekshistoria och bygger på verkliga personer, ett historiskt material och omfattande research. Den skildrar två unga arbeterskor under tidigt 1900-tal, och vi får följa deras sista månader i livet.
Andra delen i sviten heter Lesbiska ligan: en sann kriminalhistoria och utkom hösten 2021. Det är en fängslande roman om ett fall som chockerade sin samtid och snabbt blev en riksnyhet 1943. En passionshistoria där fem kvinnor fick schavottera i pressen med sitt kärleksliv.

Kort fakta om samtalsledaren: meddelas vid ett senare tillfälle.

Samtal på Dunkers är ett väletablerat event på Dunkers kulturhus och har under åren gästats av många kulturpersoner, samhällsdebattörer och opinionsbildare. Samtal på Dunkers är ett personligt möte som tar utgångspunkt i gästens person och värv. Dessa samtal är populära och uppskattade av en kunnig och nyfiken publik. Vi välkomnar alla som vill veta lite mer om stort och smått i det nära samtalets form. Samtal på Dunkers är ett samarrangemang med Föreningen Norden och Killbergs bokhandel.

• 11 mars 2023, 14:00 - 15:30
  • Längd: 2 timmar