Samtal på Dunkers med Olof Lundh

6 april 2024, 14:00 - 15:00

6 apr
Samtal på Dunkers med Olof Lundh

Olof Lundh är journalist på TV4 och har varit med och byggt upp webbplatsen Fotbollskanalen från grunden. Han skriver även krönikor om idrott och affärer i Dagens Industri och har en egen podcast där han intervjuar personer ur fotbollens värld. Han har både utsetts till årets sportjournalist och tilldelats priset som årets nyhetsjournalist.

Lundh har deltagit alla säsonger i frågesportprogrammet Alla mot alla och sägs vara en riktig vinnarskalle. Han har skrivit böcker om såväl Allsvenskan som herrlandslaget i fotboll. Hans senaste bok Templet i öknen – så köpte Qatar världens största sport är den första bok som skrivits om sporttvätt i Sverige, och handlar om hur idrott och politik lever i symbios i dagens fotbollsvärld. Med boken går Olof Lundh till botten med korruptionen och hyckleriet i den globala fotbollen samt hur den sålt ut vartenda ideal den hade. Med boken nominerades han till Årets röst i Stora journalistpriset.

Om samtalsledaren
Marjan Svab, journalist och författare. Han har jobbat för Helsingborgs Dagblad i 26 år och driver bland annat HIF-podden från sportredaktionen. Konstnärlig magister i kreativt skrivande vid Lunds universitets författarskola. Marjans drivkrafter i arbetet och livet: Alla människor har en bra historia att berätta. Lär nytt. Var nyfiken. Ha roligt.

Efter samtalet finns möjlighet till bokinköp och signering i samarbete med Akademibokhandeln Killbergs bokhandel.

När: lördag 6 april klockan 14.00
Var:
Konsertsalen, Dunkers kulturhus
Entré: ordinarie entré 195 kronor, Kulturkortet 170 kronor, medlem i Föreningen Norden 150 kronor, studerande 170 kronor.

Samtal på Dunkers med Olof Lundh

  • 6 april 2024, 14:00 - 15:00
  • Längd: 1 timme

Plats

Konsertsalen, Dunkers
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta