Samtal på Dunkers med Ola Håkansson och Per Sinding Larsen

Per Sinding Larsen i samtal med Ola Håkansson – en av våra mest hyllade och spelade artister med en musikerbana som sträcker sig över årtionden.

Samarbetspartners: Föreningen Norden och Killbergs bokhandel

Plats: Konsertsalen

Entré: 230 kronor, Kulturkort/studerande 170 kronor, Föreningen Norden 150 kronor. Biljetter ej släppta.

Ingår i programverksamhet kring utställningen Ikoner – fotografier av Larsåke Thuresson som visas på Dunkers kulturhus 19 juni – 31 oktober 2021.

Ola Håkansson
Som popidol, låtskrivare hitmakare, producent och skivbolagsdirektör där en unik känsla för talang och hits varit tongivande. Som artist och kreatör är Ola tveklöst en stor del av det svenska popundret. Från att på 60-talet själv ha varit stjärna med stora framgångar i popgruppen Ola and the Janglers. Under 80-talet tog Secret Service plats på musikscenen och stora framgångar följde med en mängd hits som spred sig på den internationella musikscenen. Ola Håkanssons unika signum finner vi idag bakom stjärnor som Icona pop, Zara Larsson och Benjamin Ingrosso.

Per Sinding Larsen
Journalist, programledare och filmare. Känd för sitt programledarskap i musikprogrammet Studio Pop på SVT och som musikkritiker i SVT:s Kulturnyheterna har även producerat Kent-dokumentären Så nära får ingen gå – ett år med Kent (2000). Per Sinding-Larsen gjorde under 2006 reportage till SVT-serien Musikministeriet som belönades med Stora journalistpriset 2006 och Ikarospriset 2007. Han har valts till Sveriges bäst klädde man av tidningarna Café och Elle och räknades som en av Sveriges modemakthavare av modetidningen King. Sinding-Larsen har dessutom vid flera tillfällen röstats fram som Sveriges mäktigaste och mest intressanta musikjournalist i TV av branschorganet Musikindustrin och fått Rockparty och Sveriges Radio P3:s hederspris.

Samtal på Dunkers är sedan 12 år ett väl etablerat event på Dunkers som under åren har gästats av många kulturpersoner, samhällsdebattörer och opinionsbildare. Samtal på Dunkers är ett personligt möte som tar utgångspunkt i gästens person och värv. Dessa samtal är populära och uppskattade av en kunnig och nyfiken publik. Vi välkomnar alla som vill veta lite mer om stort och smått i det nära samtalets form.

Den 25 september 2021 kl. 14:00