Samtal på Dunkers med Katarina Wennstam

28 februari 2024, 18:00 - 19:00

28 feb
Samtal på Dunkers med Katarina Wennstam

Katarina Wennstam är en av Sveriges mest lästa författare med en bakgrund som kriminaljournalist i SVT. Som frontfigur i den svenska debatten om kvinnors rättigheter och lika villkor har Wennstam varit avgörande för flera viktiga lagändringar, bland annat den nya samtyckeslagen som trädde i kraft 2018. Hon fick sitt genombrott med två reportageböcker om mäns övergrepp på kvinnor varav den ena, Flickan och skulden (2002), nominerades till Augustpriset för bästa fackbok och belönades med Vilhelm Moberg-stipendiet samt Advokatsamfundets Stora Journalistpris.

Efter två decennier som journalist, författare och debattör i feministiska och kriminalpolitiska frågor har Katarina idag en hög trovärdighet och en stor plattform på sociala medier. Hennes senaste bok Döda kvinnor förlåter inte är en skildring av kvinnors hårda villkor under 1800-talet. Med gedigen research innebär första boken i serien Sekelskiftesmorden en förändring i hennes författarskap utan att skifta fokus från kvinnofrågorna. Samtalet leds av Görrel Espelund.

Efter samtalet finns möjlighet till bokinköp och signering i samarbete med Akademibokhandeln Killbergs bokhandel.

Fakta om samtalsledaren:
Görrel Espelund journalist, författare, och associerad redaktör vid Utrikespolitiska institutet. Hon har sedan 1994 haft särskilt fokus på Afrika och var mellan åren 1997–2004 Afrikakorrespondent för Sydsvenskan och Göteborgs-Posten. I sin journalistiska yrkesroll har Görrel specialiserat sig på utrikes- och utvecklingspolitik, mänskliga rättigheter, humanitär rätt, och försoningsprocesser.

När: onsdag 28 februari klockan 18.00
Var:
konsertsalen, Dunkers kulturhus
Entré: Ordinarie entré 195 kronor, Kulturkort 170 kronor, medlem i Föreningen Norden 150 kronor, studerande 170 kronor

Samtal på Dunkers med Katarina Wennstam

  • 28 februari 2024, 18:00 - 19:00
  • Längd: 1 timme

Plats

Konsertsalen, Dunkers
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta