27 april 2024, 14:00 - 15:00

Samtal på Dunkers med John Taylor

John Taylor är trädgårdsmästaren som medverkat i SVT:s långkörare Trädgårdstider, vars tittare charmats av under många år. Få kan matcha en så stark personlighet med ett så gediget odlingskunnande. Han kom till Sverige och den skånska myllan på 90-talet och har bland annat utvecklat Slottsträdgården i Malmö och varit konstnärlig ledare för trädgårdsveckorna på Sofiero slott 2021.

På Tjolöholms slott var han slottsträdgårdsmästare och utvecklade och återskapade trädgården i den ursprungliga Arts & Crafts-andan. Hans två senaste böcker Taylors trädgård och Taylors frukt och bär är inspirerande, oavsett förkunskaper, och ger handfasta råd till läsaren. När John inte föreläser, spelar in TV-program eller podcasten Trädgården med Pernilla Månsson Colt, vårdar han sin koloniträdgård och planterar äppelträd till sin ciderproduktion.

Efter samtalet finns möjlighet till bokinköp och signering i samarbete med Akademibokhandeln Killbergs bokhandel.

Fakta om samtalsledaren:
Teddy Landén är en rutinerad TV-journalist från bland annat Sydnytt och TV4, som sedan 2008 driver eget företag som moderator och filmare. Efter bokstavligt talat tusentals intervjuer är nyfikenheten på andra människors perspektiv fortfarande lika brinnande.

När: 27 april klockan 14.00
Var:
Konsertsalen, Dunkers kulturhus
Entré: Ordinarie entré 195 kronor, Kulturkortet 170 kronor, medlem i Föreningen Norden 150 kronor, studerande 170 kronor

• 27 april 2024, 14:00 - 15:00
  • Längd: 1 timme