8 oktober 2022, 14:00 - 15:00

Samtal på Dunkers: Karin Alfredsson

Karin Alfredsson har varit chefredaktör för tidningen Journalisten projektledare för SVT:s morgonprogram, programledare för Kalla Fakta i TV4, programchef på SVT Nord i Umeå samt gästprofessor i journalistik vid Umeå universitet. Men framför allt är hon författare.

Mycket av Karin Alfredssons skrivande har ägnats kvinnofrågan. Hennes första bok är Den man älskar agar man? (1979). Det var den första svenska reportageboken om mäns våld mot kvinnor. Sedan debuten har Karin skrivit flera böcker, bland annat 80 grader från Varmvattnet, Skrik tyst så inte grannarna hör, Sista färjan från Ystad, Vailett och Rut, Roger och Rebecka och En rysk gentleman. 2022 kom hennes nya fristående kriminalroman som heter Från någon som vill dig illa.

Mellan 2010–2012 arbetade Karin Alfredsson med projektet causeofdeathwoman.com, en journalistisk granskning av våld mot kvinnor i tio länder. Och 2012–2015 var Karin Alfredsson chef för We Effects verksamhet i södra Afrika med fokus på Malawi, Zambia, Zimbabwe och Moçambique.

Samtalsledare: Görrel Espelund.

Datum och tid: 8 oktober klockan 14:00

Plats: Konsertsalen

Entré: 230 kronor, 170 kronor med Kulturkortet och för studerande, 150 kronor för medlemmar i Föreningen Norden. Biljettsläpp 13 augusti klockan 10:00.

Samtal på Dunkers firar 15 år som ett väletablerat event på Dunkers kulturhus och har under åren gästats av många kulturpersoner, samhällsdebattörer och opinionsbildare. Samtal på Dunkers är ett personligt möte som tar utgångspunkt i gästens person och värv. Dessa samtal är populära och uppskattade av en kunnig och nyfiken publik. Vi välkomnar alla som vill veta lite mer om stort och smått i det nära samtalets form. Samtal på Dunkers är ett samarrangemang med Föreningen Norden och Killbergs bokhandel.

• 8 oktober 2022, 14:00 - 15:00
  • Längd: 1 timme