Samtal på Dunkers: Jonas Hassen Khemiri

En av våra mest hyllade och lästa unga författare och dramatiker. Romanerna har översatts till ett tjugotal språk och Khemiris pjäser har spelats av ett flertal internationella teaterkompanier. För sina böcker har Khemiri tilldelats bland annat Augustpriset, Aniarapriset samt Tidningen Vi:s litteraturpris.

2013 publicerade han ett öppet brev i Dagens Nyheter till justitieminister Beatrice Ask med anledning av Reva-debatten där han kritiserade polisens prioritet att leta upp och utvisa papperslösa. Samma år startade Khemiri en skrivarworkshop för papperslösa i samarbete med Ingen människa är illegal.

Jonas Hassen Khemiri samtalar med Mikael Olsson Al Safandi.

Plats: Konsertsalen

Entré: 230 kronor, Kulturkort/studerande 170 kronor, Föreningen Norden 150 kronor. Biljettsläpp 21 augusti 09:00.

Samarbetspartners: Föreningen Norden och Killbergs bokhandel

Köp biljetter