Samtal på Dunkers – Henrik Berggren

Henrik Berggren är journalist, författare och historiker. Han är verksam som ledarskribent på Dagens Nyheter, där han även varit kulturchef. Han har skrivit en rad verk om svensk 1900-tals historia, bland annat: Är svensken människa? Om gemenskap och oberoende i det moderna Sverige, Underbara dagar framför oss. En biografi över Olof Palme, och Dag Hammarskjöld: att bära världen.

Nu är han aktuell med första delen i vad som kommer att bli en trilogi om Sverige under krigsåren. Landet utanför. Sverige och kriget 1939-1940 skildrar hur kända och mindre kända svenskars liv gestaltade sig under det första krigsåret. Under 2018 utkom även Henrik Berggrens bok om det mytomspunna året 1968. I boken 68 berättar han i åtta essäer och med över 140 bilder heltäckande om allt från ungdomsrevolt till de politiska strömningarna som präglade året.

Henrik Berggren samtalar med Mikael Olsson Al Safandi.

Samtal på Dunkers arrangeras av Dunkers kulturhus i samarbete med Föreningen Norden och Killbergs Bokhandel.

Plats: Konsertsalen

Entré: 195 kronor, Kulturkort 155 kronor, studerande 100 kronor, medlem i Föreningen Norden 130 kronor. Biljettsläpp: 18 januari klockan 09:00.

Köp biljetter

Den 4 maj 2019 kl. 14:00