Samtal på Dunkers: Ewa Fröling

10 september 2022, 14:00 - 15:00

10 sep
Samtal på Dunkers: Ewa Fröling

Ewa Fröling är en av våra mest kända och uppskattade skådespelare, med en lång och framgångsrik filmkarriär bakom sig. Bland annat blev hennes insats i en av huvudrollerna i Ingmar Bergmans Fanny och Alexander en stor internationell succé. Hon har också medverkat i ett stort antal teateruppsättningar på Sveriges mest prestigefyllda scener, så som Dramaten och Stockholms Stadsteater. Ewa debuterade 2021 som författare med Moder Liv. Hösten 2022 utkommer hennes andra bok, Att störa ett väsen.

Att störa ett väsen är ännu en stark och minst lika drabbande berättelse som debuten. I skarpa bilder, med nattsvarta och kraftfulla iakttagelser tecknas här en psykiatrisk klinik inifrån. På ett alldeles eget språk och med såväl smärta och ilska som drastisk humor skildrar Ewa Fröling erfarenheten av att tappa fotfästet, hamna vid sidan av och inte längre orka vara mamma till sina barn. Och hur ett par blå skor blir den normalitet som till sist finns kvar.

Samtalsledare meddelas vid ett senare tillfälle.

Datum och tid: 10 september klockan 14:00

Plats: Konsertsalen

Entré: 230 kronor, 170 kronor med Kulturkortet och för studerande, 150 kronor för medlemmar i Föreningen Norden. Biljettsläpp 13 augusti klockan 10:00.

Samtal på Dunkers firar 15 år som ett väletablerat event på Dunkers kulturhus och har under åren gästats av många kulturpersoner, samhällsdebattörer och opinionsbildare. Samtal på Dunkers är ett personligt möte som tar utgångspunkt i gästens person och värv. Dessa samtal är populära och uppskattade av en kunnig och nyfiken publik. Vi välkomnar alla som vill veta lite mer om stort och smått i det nära samtalets form. Samtal på Dunkers är ett samarrangemang med Föreningen Norden och Killbergs bokhandel.

Samtal på Dunkers: Ewa Fröling

  • 10 september 2022, 14:00 - 15:00
  • Längd: 1 timme

Pris

  • Standard: 230 kr
  • Studenter: 170 kr

Ingår i medlemskort

  • Kulturkortet
  • Föreningen Norden

Biljettyper

Kulturkortet 170 kr

  • Sittande

Föreningen Norden 150 kr

  • Sittande

Arrangör

Dunkers kulturhus