Romantiska pianokvintetter

Violeta Daniela Mönnekes och Emma Dencker, violin, Susanja Catriona Beatrix Nielsen, viola, Charlotta Weber Widerström, cello, och Beniko Nakajima Almgren, piano spelar Robert Schumanns Pianokvintett i Ess-dur och Erich Wolfgang Korngolds superromantiska pianokvintett opus 15 från 1921.

Dessutom ett ovanligt inslag: första satsen av Eugene Ysaye Trio Le Londres för två violiner och viola.

Konsertintroduktioner 45 minuter före konsertstart. Ingen paus.

Konserterna arrangeras av Helsingborgs kammarmusikförening i samarbete med Dunkers kulturhus och Musik i Syd. De genomförs med bidrag från Helsingborgs kulturnämnd, Statens kulturråd och Helsingborgs Symfonikers Vänner.

Plats: Konsertsalen

Entré: 180 kronor, medlem i Helsingborgs kammarmusikförening 140 kronor, studerande och musiklärare 80 kronor, under 18 år fri entré. Köp biljett direkt via ticketmaster eller i Dunkers reception.

Biljettsläpp 14 december 10:00.

Köp biljetter

Den 31 mars 2020 kl. 19:00