Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Rigmor Gustafsson

Rigmor Gustafsson är unik på den svenska jazzscenen. Tre av hennes album har sålt guld, ett facit som värmländska Rigmor är alldeles ensam om.

Genom åren har Rigmor mottagit ett antal utmärkelser. Förutom de tre guldskivorna har hon fått en Grammis för bästa svenska jazzskiva och tilldelats Kungliga Musikaliska Akademiens Jazzpris. 2015 belönades hon med den kungliga medaljen Litteris et Artibus och sedan hösten 2015 är hon även adjungerad professor vid Ingesunds Musikhögskola.

Hon turnerar med egen kvartett (bas, trummor, piano) runt i Europa, men framträder också som gästartist. Likt en annan värmländska, Monica Zetterlund, har Rigmor blivit folkkär, med sin varma dialekt och genom sina framträdanden i och på Nobelfesten, kronprinsessan Viktorias födelsedag och bröllop, Allsång på skansen, På Spåret osv.

Plats: Konsertsalen

Entré: 275 kronor, 230 kronor med Kulturkortet

Barservering innan och i paus. Konsert: 2 x 45 minuter, paus på ca 20 minuter.

Hemsida: http://rigmorgustafsson.com/

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se/wp. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.