Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Polluxkvintetten firar 20 år

Pollux blåsarkvintett hade sin första konsert hos Helsingborgs Kammarmusikförening 1996. Detta blir därför något av en försenad jubileumskonsert då helsingborgspubliken får uppleva inte mindre än två uruppföranden, dels ett nytt verk av Anna-Lena Laurin och dels en ny kvintett av Reine Jönsson.

Konserten inleds och avslutas med två verkliga klassiker: Samuel Barbers Summer Music, respektive Carl Nielsens odödliga blåsarkvintett. I ensemblen medverkar Malin Nordlöf, flöjt, Carl Andersson, oboe, Per Johansson, klarinett, Åshilld Henriksen, horn, samt Magnus Nilsson, fagott.

Konsertintroduktion 45 minuter före konsertstart.

Entré: 180 kronor, medlemmar i Helsingborgs kammarmusikförening 140 kronor, studerande 80 kronor,
under 18 år gratis. Numrerade platser.
Biljetter i Dunkers kulturhus 042-10 74 00, eller hos Ticketmaster 077-170 70 70 eller www.ticketmaster.se

Konserterna arrangeras i samarbete med Dunkers kulturhus. De genomförs med bidrag från Helsingborgs kulturnämnd, Statens kulturråd, Musik i Syd och Helsingborgs symfonikers vänner.

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se/wp. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.