Digitalt panelsamtal kroppsaktivism: Måste man älska sin kropp?

Vi har bjudit in Karin ”Kajjan” Andersson, Cristian Quinteros Soto och Stina Wollter för ett samtal om vad det innebär att vara kroppsaktivist. Går det att lära sig att bli mer positiv till sin kropp, hur tar man i så fall det steget? Ingår som en del av vårt nya koncept, Vi utforskar, som vi arrangerar 17-18 april i år.

Har du en fråga till panelen? Skicka in den redan nu så kan du lyssna i lugn och ro under samtalet: hanna.schedincarter@helsingborg.se.

Moderator : Hanna Schedin Carter.
Max 80 platser.

Anmälan: Panelsamtal: Måste man älska sin kropp?

OBS! Vid förhinder ber vi dig avboka då det finns begränsat med platser.

Presentation

Karin ”Kajjan” Andersson
Journalist, opinionsbildare och författare med båda fötterna stadigt rotade i den feministiska debattmyllan. Kanske har hennes texter dykt upp i ditt flöde eller så har du sett henne debattera på tv eller tagit del av hennes kroppspositiva konto på Instagram?

Webbplats: www.karinkajjan.se

Stina Wollter
Konstnär, pedagog, textförfattare, sångerska, radiopratare och kroppsaktivist. Hon har fått stor uppmärksamhet och berömts för sitt Instagram-konto, där hon varje dag ifrågasätter och diskuterar samhällets normer. Du hör henne även i radioprogrammet kroppskontakt från 2018-2019. Ett program som tar kontakt med och lyfter fram olika kroppars historia. Stina är aktuell med en Konstbok om hennes konst som släpps 3 maj 2021, samt förläningen Stina Wollter – Konst, kropp och motstånd.

Kroppskontakt, Sveriges Radio: https://sverigesradio.se/kroppskontakt

Cristian Quinteros Sotos
Cristian Quinteros Sotos konstnärliga praktik kretsar kring metoder för kollektiv omsorg och nakenhet. Han är MFA-student på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. En stor del av arbetet går ut på att fysiskt närvara på platser där kollektiv nakenhet praktiseras. I ett tidigt skede upptäckte Cristian att samtal om kroppen kunde fördjupas mycket snabbare på platser skapade för naken kollektiviteten. Genom Instagram-kontot dokumenterar han sitt kroppspositiva arbete utifrån den egna kroppen. Utöver det undersöker han normer och skriver om skönhet smink, bad, och träning. Hans verk har tidigare presenterats på platser som 10:th Berlinbiennalen, Tensta Konsthall, IASPIS, Marabouparken och Södertälje Konsthall

Linktree: https://linktr.ee/myfabulousglow

Bild: © 2019 Fotograf: Anna-Lena Ahlström.

Köp biljetter

Den 17 april 2021 kl. 15:00