Öppning av utställningen Ikoner

Jan Gradvall, prisbelönt musikjournalist och känd som Popprofessorn i TV4, inviger och samtalar med fotograf Larsåke Thuresson. Samtalet livestreamas på www.facebook.com/dunkerskulturhus/.

• Under öppningsdagen säljs boken Ikoner till specialpris 398 kronor i entrén.

Var: Utställningshall 2, plan 3

Begränsat antal platser i hallen på grund av restriktioner. Till öppning och samtalet klockan 14:00 endast inbjudna gäster. Insläpp för besökare klockan 15:00 och 16:00. Max 30 st. Specialbiljetter bokas från 7 juni i Helsingborgs kulturbutik.

Fri entré.

Ikoner – fotografier av Larsåke Thuresson visas 19 juni – 31 oktober 2021

Från början av 1960-talet och fram till mitten av 1970-talet fotograferade Larsåke Thuresson över 300 utländska och inhemska sångartister och rock/popgrupper. En stor del av artisterna blev sedan musikaliska ikoner. Först blev det en bok med namnet Ikoner (2015). Nu blir det en utställning på Dunkers kulturhus. Utställningen visar nära 200 bilder, liksom tidstypiska affischer, vinyler och tidskrifter. Bilderna åtföljs av Larsåkes ibland dråpliga, ibland överraskande och ibland rörande berättelser.

Den 19 juni 2021 kl. 14:00