Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Nordiska Nätter – Framtiden

Välkomna till kulturfestivalen Nordiska nätter med tema FRAMTIDEN!

Telefonens display visar 02.33. Tankarna snurrar. Hur blir det egentligen i framtiden? Kommer havet täcka land? Ska vi bara äta insekter? Kommer robotar ersätta mig på jobbet?

Lördagen den 11 november gör vi en resa framåt i tiden. Några av Nordens bästa talare tar våra nattliga funderingar på allvar och blickar mot horisonten.

Möt upp när vi bjuder på Jesper Rönndahl, Bi Puranen, Emma Frans och Henrik Meinander. Tillsammans med dig analyserar vilken framtid vi kan vänta oss eller skapa själva.

Förutom dessa skarpa hjärnor på scenen, kommer du möta framtidens kultur och själv få vara med och skapa: VR-verk, video- och ljusinstallationer, musik på återvunna instrument och improvsationer, modern slöjd och digitalt konstskapande, möten, samtal. Vi vågar lova att framtiden kommer kännas ljusare efter denna afton. Kom och upplev med alla sinnen!

Ungefärliga hålltider för vår afton:

Kl. 17:30 Mingel och konsthäng i foajé och atrium. Skrot spelar.

Kl. 18:15 Nya kunskaper med Henrik Meinander och Bi Puranen, som föreläser och samtalar i Konsertsalen

Kl. 19:30 Aktiviteter och upplevelser i foajé och atrium: prova på digital konst, VR-verk, hantverk och annat tillsammans med våra inbjuda skapare. Lo Ersare uppträder.

Kl. 20:15 Nya kunskaper med Jesper Rönndahl och Emma Frans, standup vetenskap och samtal i Konsertsalen.

Kl. 21:45 Efterhäng och konstupplevelser i Atrium och Foajé

Dunkers bistro är öppen och erbjuder tilltugg och dryck.

Dela gärna event: https://www.facebook.com/events/111828682762021/permalink/149797222298500/

Samarrangemang i samband med Helsingborgs kulturvecka, genomfört av Folkuniversitetets Kunskapsklubben, Dunkers kulturhus och Helsingborgs stad och är en del av Helsingborgs Kulturvecka 2017.

Plats: Konsertsalen. Bistron öppen under hela arrangemanget.

Entré: 295 kronor, med Kulturkortet 250 kronor.

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se/wp. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.