Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Nordisk berättardag

Fantasieggande berättelser fyller Dunkers denna dag. Från kl. 11.00 får vi ta del av inspirerande berättelser från skådespelare Maria Árnadóttir, författare Lars Sund, koreograf Efva Lilja, designer Ola Giertz, designkännaren Karin Lundh med flera. Kreativitet med nordisk touch är dagens berättartråd.

Det blir en heldag med nordiska berättelser. Blir du sugen på fika eller mat är det öppet i Bistron hela dagen.

Dagen avslutas av Maria Árnadóttir med ”Kärlekens outgrundliga vägar”. Lustiga och sorgliga, påhittade och sanna historier om vår starkaste drivkraft; kärleken. Historierna utspelar sig i Mellanöstern, på norra Island, i Leningrad och Malmö.

Konsertsalen
11:00 Ordförande Mikael Rudesjö hälsar välkommen till dagens begivenhet.
11:20–12:00 Författare Lars Sund berättar historien från hembygden i Österbotten (Finland).
12:20–13:00 Efva Lilja har ordet. Efva Lilja är bl a konstnär, författare, koreograf och konstnärlig ledare vid ”Dansehallerne”, Köpenhamn.
13:15–13:45 Karin Lundh ”Från tanke till modell”. Karin Lundh är designkännare och vVD Källemo.
13:55–14:25 Paus – Bente Brosböl Hansen utgår.
Därefter paus i konsertsalen till nytt insläpp kl. 15:45.
16:00–17:40 Skådespelare Maria Àrnadottir framför ”Kärlekens outgrundliga vägar – Älskvärda skrönor och ömsinta berättelser”.

Teatersalen
14:45–15:15 Ola Giertz, designer berättar om sitt skapande.
15:25–15:40 Bo Andersson, generalsekreterare Föreningen Norden, berättar på temat”Nordisk kreativitet”.

Entré: Dagspass 200 kronor, Nordenmedlem 100 kronor.

Arrangör: Föreningen Norden i Helsingborg, med stöd av kulturförvaltningen i Helsingborgs stad, i samarbete med Dunkers kulturhus

Webb: nordiskberattardag.se

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se/wp. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.