Musikal: Spring Awakening

En musikal i Helsingborg: av unga – för alla! Spring Awakening är en färgsprakande musikal full av känslor, kaxiga dansnummer, humoristiska scener och explosiv musik.

Möt ungdomar, i slutet av 1800-talets Tyskland, vars sexuella och intellektuella frustration över en tillvaro där de vuxna styr och censurerar har nått sin bristningsgräns. Förbered dig på att beröras, förundras, gråta, skratta och känna igen dig i hur dessa rebelliska tonåringar hanterar puberteten. Kanske har även du drömt om din pianolärares bröst, blivit förälskad i din barndomsvän, haft prestationsångest, längtat efter ett eget liv och upplevt att precis allt är skit!

Spring Awakening är en kontroversiell föreställning som behandlar ämnen lika aktuella idag som för 200 år sedan. Det är en djupt visuell och tänkvärd skildring av samhället, förhållandet mellan ungdomar och vuxna samt hur det är att växa upp.

Skådespelare:

Sara Aulin

Lova Linfeldt

Maja Kihlberg

Cornelia Henrysson

Kitty Zirnig Andersson

Noah Jansson

Jakob Hansen

Johanna Elg

Victoria Midhage Bjerkelund

Rebecka Gren

Fahd Albashir

Saga Gärdby

Andreas Khan

Musiker:

Daniel Larsson

Holger Jönsson

Erik Malm

Orchestration by Duncan Sheik, Vocal Arragements by AnnMarie Milazzo, Additional Arrangements by Simon Hale.
Förlag: ATR:s Förlag, Västerås/Nordiska Aps, Köpenhamn.

Musikalen görs även i samarbete med ABF Helsingborg, Amatörteaterns Riksförbund, RumEtt/ Dunkers kulturhus, Mötesplats Kalifornia.

Producent – Maja Kihlberg
Regi – Maja Kihlberg/Laura Bollati
Koreograf – Laura Bollati

Plats: Teatersalen