Minutfilmsfestivalen

Landets första festival för minutfilmer kommer till Dunkers kulturhus. Det utlovas en underhållande filmfestival i cupformat där publiken är jury. Minutfilmer blir allt mer populära och är direkt anpassade för sociala medier och till korta introduktionsfilmer. Bakom Minutfestivalen står Sveriges film- och videoförbund.

Festivalen gästar tre städer under november månad. Festivalprogrammet är uppdelat i lokalt utvalda filmer, vinnande filmer från Sveriges Kortfilmfestival 2021 och de tävlande minutfilmerna. Bland tävlingsbidragen utser den publika juryn en vinnare i varje stad och arrangörernas jury delar ut guld-, silver- och bronsmedaljer. Konferencieren Ivar Fors, väletablerad i filmsammanhang, leder festivaldagarna.

Festivalen startar i Karlstad 6 november på Arenan, fortsätter till Norrköping 13 november på Cnema och avslutas i Helsingborg 14 november på Dunkers kulturhus.

Festivalen arrangeras tillsammans med Kulturens Bildningsförbund och lokalt även med SFV:s medlemsklubbar i Karlstad, Norrköping och Helsingborg. Lokal arrangör: Skånes Film & Videoklubb med stöd av kulturnämnden i Helsingborgs stad.

Plats: Dunkers kulturhus, Konsertsalen

Inträde: 50 kronor eller gratis om du vill skriva upp dig som delaktig i folkbildningsverksamhet i samarbete med Kulturens. Biljetter köper du på plats.

Mer information och anmälningsformulär finns på: minutfilmsfestivalen.se

Sveriges film- och videoförbund
Sveriges film- och videoförbund är en opolitisk organisation som verkar för att film ska göras av alla, för att film ska handla om alla och för att film ska ses av alla. Detta genom filmvisningar, nätverkande och stödjande insatser. Sveriges film- och videoförbund är en drivande kraft både nationellt och internationellt och som inspirerar och skapar förutsättningar för dagens filmare att hitta sin plats i filmvärlden. SFV driver även Sveriges äldsta kortfilmsfestival, SKFF, som gick av stapeln i april i år. Länk till webbplats: Sveriges film- och videoförbund.

Den 14 november 2021 kl. 12:00