Mindfulness – ett recept mot oro

Ta ett djup andetag och sedan ännu ett. Känn hur lugnet börjar infinna sig i din kropp. Ja, oftast är det inte svårare än så att varva ner. Men för att komma dit kan du behöva öva lite grann. Johannes Björkstrand är forskare i psykologi vid Lunds universitet och fokuserar särskilt på hur man kan minska rädslor med hjälp av mindfulness. Genom psykologiska experiment studerar han hur hjärnan producerar känslor. I den här föreläsningen ger han ett neurovetenskapligt perspektiv på mindfulness och berättar mer om studier som visar hur användbart mindfulness är mot just oro.

Johannes Björkstrand är doktor i klinisk psykologi och forskar inom området affektiv neurovetenskap.

Samarrangemang med Folkuniversitetet.

Max 50 personer i publiken per föredrag.

Entré: 145 kronor, 115 kronor med kulturkortet samt för studerande. Fri entré för barn och unga till och med 18 år.

Köp biljetter

Den 17 november 2020 kl. 18:00