Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Metallmorfoser – Trion Huang–Draglund–Rudolfsson

Denna trio förenar svenskt med internationellt och erövrar nytt musikaliskt land tillsammans. David Huang har på kort tid etablerat sig som en av Sveriges mest intressanta pianister. Sedan segern i Solistpriset 2014 har David varit Artist in Residence hos SR P2. Trumpetaren Filip Draglund, vinnare av Ljunggrenska tävlingen 2014, har de senaste åren uppträtt på festivaler runt om i Europa och som solist med bland annat Helsingborgs Symfoniorkester. Mikael Rudolfsson är en aktiv solist, kammar- och orkestermusiker, som redan som tjugoåring knep stolen som förstetrombonist i Gävle Symfoniorkester.

Musik av Igor Stravinskij, Tobias Broström (Beställningsverk), Roland Pöntinen, Sergej Rachmaninov, Nadia Boulanger och Ástor Piazzolla.

Konsertintroduktion 45 minuter före konsertstart.

Entré: 180 kronor, medlemmar i Helsingborgs kammarmusikförening 140 kronor, studerande 80 kronor,
under 18 år gratis. Numrerade platser.
Biljetter i Dunkers kulturhus 042-10 74 00, eller hos Ticketmaster 077-170 70 70 eller www.ticketmaster.se

Konserterna arrangeras i samarbete med Dunkers kulturhus. De genomförs med bidrag från Helsingborgs kulturnämnd, Statens kulturråd, Musik i Syd och Helsingborgs symfonikers vänner.

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se/wp. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.