Messiaen Quartet Copenhagen – Kvartett för världens ände

Messiaen Quartet Copenhagen bildades 2018 och har sin bas i Köpenhamn. Ensemblen har på kort tid etablerat sig på den danska scenen. Huvudnumret på konserten är Olivier Messiaens Kvartett för världens ände skriven under andra världskriget i ett fångläger.

Dessutom musik av Claude Debussy, Lars Klit och Richard Wagner. Medlemmar är Malin William-Olsson, violin (fd HSO), Viktor Wennesz, klarinett, Carl-Oskar Østerlind, cello och Kristoffer Hyldig, piano.

Konsertintroduktioner 45 minuter före konsertstart. Ingen paus.

Konserterna arrangeras av Helsingborgs kammarmusikförening i samarbete med Dunkers kulturhus och Musik i Syd. De genomförs med bidrag från Helsingborgs kulturnämnd, Statens kulturråd och Helsingborgs Symfonikers Vänner.

Plats: Konsertsalen

Entré: 180 kronor, medlem i Helsingborgs kammarmusikförening 140 kronor, studerande och musiklärare 80 kronor, under 18 år fri entré. Köp biljett direkt via ticketmaster eller i Dunkers reception.

Biljettsläpp 14 december 10:00.

Köp biljetter

Den 21 januari 2020 kl. 19:00