Med feeling för julkänsla

En julig dansperformance i annorlunda tappning. “Med feeling för julkänsla” är en föreställning kring julen i en humoristisk och lätt absurd ton av och med Sara Ekman, Jonas Svensson och Ola Simonsson. Med dans, musik, tomtemasker och glitter vänder och vrider vi på allt som vår största högtid kan tänkas innehålla. Vid varje föreställning presenteras stolt även en hemlig gäst – eller två.

”Med feeling för julkänsla” är en dansperformance i samma anda som tennisföreställningen ”Smashing” som Sara, Ola och Jonas gjorde på Dunkers 2017 och 2018.

Plats: Atriet (samt andra platser, se nedan)

Fri entré. Begränsat med plats så kom i god tid. Publikinsläpp tio minuter innan föreställning. Föreställningens längd: 25 min.

Producent: Irene Grahn, Dunkers kulturhus.
Dansare/ musiker: Sara Ekman, Jonas Svensson och Ola Simonsson
Tekniker: Christian Odeholm

Föreställningen ges i samarbete med Region Skåne, Dansnod – Riksteatern Skåne, Helsingborgs Stadsteater och Helsingborgs Konserthus, Idé A Drottninghög, SOJ scenkonstproduktion, ABF, Sensus, Medborgarskolan och Dunkers kulturhus.

Visas på Dunkers i Atriet

Premiär söndag 2 december klockan 14:00 och 16:00
Söndag 9 december klockan 14:00 och 16:00
Söndag 16 december klockan 14:00 och 16:00

Föreställningen ges också

Onsdag 5 december klockan 09:00, Tryckeriet (gamla HD-huset, Vasatorpsvägen 1)
Lördag 8 december klockan 14:00 och 17:00, Konserthusets foajé
Lördag 15 december klockan 15:00, Foajéscenen Stadsteatern

Med feeling för julkänsla – trailer

Årets dansare

Sara EkmamSara Ekman

Utbildad vid Balettakademiens yrkesskola i Stockholm. Som dansare har Sara under 90-talet varit verksam vid Patterson Company i Köpenhamn och Kevan Allen Company i London och turnerat i Europa och Asien, därefter 1999-2014 anställd vid DansstationensTurnékompani i Malmö. Sara har arbetat som skådespelare, koreograf och dansare vid uppsättningar på Operaverkstan på Malmö Opera med Maria Sundqvist som konstnärlig ledare; bl a Flygande Trumman, Tusen och en natt, Träskoprinsessan, Snödrottningen och Drottningens Juvelsmycke, och som regissör till Andrejs längtan. På Malmö stadsteater och Helsingborgs stadsteater har hon medverkat i bland annat Carmen och Nils Holgerssons underbara resa.

Jonas SvenssonJonas Svensson

Utbildad dansare och danspedagog vid Danshögskolan i Stockholm. Jonas arbetar numera som frilansdansare och pedagog efter att ha jobbat som dansare i Skånes Dansteater i 18 år. Jonas arbetade nyligen som dansare i musikalen Spelman på taket på Malmö Opera. Han var även med och startade dansgruppen Rytm bà som jobbar med stepp och rytm i kombination med modern dans. I Skånes Dansteater har Jonas även jobbat som repetitör i flera produktioner. På senare år har Jonas även jobbat en del med teater både på scenen men också som koreograf och rörelseinstruktör bland annat på på Malmö Stadsteater, Varietéteatern Barbès och Östgötateatern. Jonas har arbetat med regissörer som Anna Bergman, Pelle Öhlund och Sara Cronberg.

Ola SimonssonOla Simonsson

Utbildad på musikhögskolan i Malmö. Ola har regisserat och skrivit manus till ett 20-tal kortfilmer samt en långfilm tillsammans med Johannes Stjärne Nilsson; bland andra I princip bris 2013, Music for one apartment and six drummers 2001 och Sound of Noise 2010, filmer som gett två guldbaggar och fyra nomineringar i Cannes. Ola arbetade också med föreställningen Six Drummers Live som spelade på Scenkonstbiennalen och Bibu. Ola är verksam som sångare och skådespelare på Operaverkstan, Malmö Opera med Maria Sundqvist i bland annat Drottningens Juvelsmycke, Tusen och en natt och Stadsmusikanterna. Våren 2019 spelar Ola i Komedi på en bro på Malmö Opera.

Den 16 december 2018 kl. 14:00

Med feeling för julkänsla kan även ses på följande datum: