Masterclass: Marianna Shirinyan

22 augusti 2024, 16:15 - 18:30

22 aug
Masterclass: Marianna Shirinyan

Tre unga lovande pianostudenter blir ledda av pianomästaren Marianna Shirinyan i den här masterclassen på Dunkers kulturhus. Marianna instruerar dem och ger dem feedback på deras spelande för att de ska kunna utvecklas och bli ännu bättre pianospelare. Arrangemanget har fri entré.

Om Marianna Shirinyan
Marianna Shirinyan är uppvuxen i Armenien och utbildad på det statliga konservatoriet i Jerevan och därefter på musikhögskolan i Lübeck. Hon flyttade till Danmark för 16 år sedan när hon fick anställning i Esbjerg Ensemble. Marianna har varit solist med DR Symfoniorkestret, Det Kongelige Kapel och Helsinki Filharmoniske Orkester, Oslo-Filharmonien och många andra. Marianna har prisats för sin virtuositet som är kombinerad med en poetisk känslighet. Hennes kärlek till musiken och glädjen att få dela den med sin publik är tydlig vid hennes konserter.

Marianna har spelat in ett uppmärksammat album med Chopins kammarmusik tillsammans med violinisten Vilde Frang och cellisten Andreas Brantelid. En av hennes inspelningar, Fantasy for Piano and Orchestra av Louis Glass, fick pris av dansk radio P2 och det senaste albumet med Rachmaninovs sviter för två pianon har rosats av både kritiker och publik. Nyligen tilldelades hon prestigefyllda Carl Nielsen Award. Marianna är i dag pianoprofessor vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn och gästprofessor vid Norges Musikkhøgskole i Oslo.

När: 22 augusti klockan 16.15–18.30
Var: Dunkers kulturhus, konsertsalen
Entré: fri entré

Masterclass: Marianna Shirinyan

  • 22 augusti 2024, 16:15 - 18:30
  • Längd: 2 timmar 15 minuter

Plats

Dunkers Kulturhus, Dunkers kulturhus, Konsertsalen
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta